Национален парк Какаду

Националният парк Какаду се намира в северната част на Австралия, на 171 километра югоизточно от Даруин и в близост до района Alligator Rivers. Той обхваща площ от 14 894 000 декара, простира се на близо 200 километра от север на юг и на над 100 км от изток на запад. Националният парк е с размерите на Словения, заема площ приблизително около една трета от площта на Тасмания, или почти половината от размера на Швейцария. На територията на парка се намира една от най-продуктивните уранови мини в света - The Ranger Uranium Mine

Национален парк Какаду е основна туристическа атракция в северната част на Австралия.Посетителите са привлечени от великолепието на пейзажа, въздействието на аборигенската култура, както и от разнообразието на диви животни. Има много красиви водопади и ждрела в парка - Магук, Гунлом, Туин Фолс и Джим Джим водопад.

Националният парк Какаду разполага с най-добрите примери на аборигенското скално изкуство.

Националният парк Какаду разполага с най-добрите примери на аборигенското скално изкуство.

Места като Nourlangie и Ubirr са сред най-посещаваните от туристите. Тук можете да видите и различни диви животни на места като Cooinda, Yellow Water Billabong. Районът на Какаду е сред най-добрите места в света, където се срещат разнообразни птици. Приблизително 30% от видовете птици в Австралия могат да се видят тук.

Големи соленоводни крокодили обитават водите на Yellow Water и Alligator River, където могат да бъдат видени от посетителите. Не е съвпадение, че филмът ''Дънди Крокодила''е заснет тук. Посетителите се приканват да бъдат с повишено внимание минавайки край местата с крокодили, тъй като те са имали случаи на фатални нападения. Любителският риболов е популярна дейност в Национален парк Какаду. Сред най-често срещаните видове риби са Барамунди. Ловът в парка е забранен.

Прочети повече ...